top of page
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

לחזור הביתה בשלום - מאמר מאת ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק

החופש הגדול הוא תקופה שבה הסיכון למעורבות בתאונות דרכים הולך וגדל. בראש ובראשונה הילדים שלנו לא נמצאים במסגרת אשר תגונן עליהם ולכן הם חשופים יותר ויותר לפגיעה בתאונת דרכים. מדוח ששערכה עמותת אור ירוק עולה כי בעשור האחרון נפגעו כ-6,000 ילדים ובני נוער בחודשי הקיץ בתאונות דרכים ו-50 נהרגו. הילדים שלנו הם הדבר היקר לנו מכל ועלינו לשמור עליהם ולהראות להם את הדרך הבטוחה אל מגרש המשחקים, הפארק או הגינה הציבורית. עלינו כהורים מוטלת האחריות לשמש דוגמא עבור הילדים שלנו, לרכוב על אופניים רק עם קסדה רכוסה לראשנו, לא לדבר בטלפון בזמן נהיגה ולחצות את הכביש כהולכי רגל רק באור ירוק.


מעבר להיפגעותם הגבוהה של הילדים בתאונות דרכים, החופש הגדול ותקופת בין הזמנים הם תקופה המועדת לפורענות, תקופה שבה הסיכון למעורבות בתאונת דרכים גדל גם לנו כנהגים. חודשים יולי ואוגוסט מהווים את שיא עונת הטיולים שבה משפחות רבות מבלות את זמנן באזורי הטיול המועדפים בצפון הארץ, בים המלח, בדרום ובאילת. המחזה הבא מוכר לכולנו – הרכב עמוס במזוודות ובציוד, בני המשפחה נדחקים לתוך הרכב המשפחתי לשעות נסיעה רבות. נהיגה ארוכה, בשעות החמות, בעיקר בכבישים שאיננו מכירים מגדילה את הסיכון למעורבות בתאונת דרכים.


באזור הצפון והדרום נמצאים הכבישים האדומים והמסוכנים בישראל, כבישים הסובלים מתשתית רעועה שאיננה סלחנית לטעויות הנהג. אחד הכבישים המדממים הללו, כביש 90 גבה את חייהם של 130 בני אדם בעשור האחרון בהם שמונת בני משפחת עטר שנספו בחודש אוקטובר 2018. נהיגה בכבישים לא מוכרים, עמוסים, בשעות לא שגרתיות מחייבת אותנו להיערכות מיוחדת. לפני הנסיעה חייבים לבדוק בראש ובראשונה שהרכב תקין, שהצמיגים תקינים ושכל הילדים חגורים בחגורת בטיחות אישית או כסר בטיחות מותאם. עלינו להכיר ולהקדיש זמן להכנת המסלול - היכן נמצאות נקודות העצירה הבטוחות לריענון ולהפסקה. שמונה בני אדם נהרגו מתחילת שנת 2018 בתאונות דרכים שאירעו בשולי הכביש שהפך לאחרונה למקום שוקק חיים. שולי הכביש הם מלכודת מוות ואסור לנו לעמוד בהם אלא רק במצב חירום, וגם אז שמים משולש אזהרה ומתרחקים מהרכב אל מעבר לגדר הבטיחות.


עלינו לתכנן מראש את מסלול הנסיעה, לוודא שכל יושבי הרכב חגורים, גם מאחור, ולדאוג לילדים למשחקים ברכב כדי למנוע הסחת דעת מיותרת לנהג. הסחי הדעת הפכו בשנים האחרונות לנפוצים יותר עם כניסתם של הטלפונים הסלולאריים לחיינו. חשוב מאוד שאת הטלפון נניח בצד או ניתן לאחד מבני המשפחה שיענה לטלפון במקומנו. קריאה וכתיבת הודעה מגדילה את הסיכון לתאונת דרכים פי 10, לקיחת חפצים מתא הכפפות מגדילה את הסיכון לתאונה פי 9, אכילה ושתיה במהלך הנהיגה פי 2.


"ונִשְׁמַרְתֶּם מְאֹד לְנַפְשֹׁתֵיכֶם", משמש תמרור אזהרה מסיכונים פיזיים. הנהיגה בישראל מסוכנת ביחס למדינות מערביות רבות, קל וחומר בתקופת הקיץ והחופש הגדול. כשהכבישים אדומים ומסוכנים וחסרות ניידות משטרה רבות אנחנו לבד על הכביש. כולנו מחויבים לבחור בחיים ולנהוג על פי חוקי התנועה כדי שכולנו נחזור הביתה בשלום.


פוסטים אחרונים

הצג הכול

1 Comment


Yumi Vega
Yumi Vega
Feb 02, 2023

Took me time to read all the comments, but I really enjoyed the article. It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commenters here! It’s always nice when you can not only be informed, but also entertained! Visit us too! https://j9korea.com/

Like
bottom of page