top of page
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

סקר אור ירוק: 42% מהציבור מפחדים לחצות את הכביש

עודכן: 3 בנוב׳ 2021

סקר חדש שערכה עמותת אור ירוק חושף כי לא רק מסוכן ללכת ברגל בישראל אלא בעיקר מפחיד – כמעט אחד מכל שני נשאלים (42%) הודה כי הוא חש לא כל כך בטוח או כלל לא בטוח כשהוא חוצה כביש במעבר חציה.


הסקר נועד לבחון את מידת הביטחון שחש הציבור בעת מעבר במעבר חציה בכביש, ואת שיעור האנשים שנפגעו או שמכירים אנשים שנפגעו או כמעט נפגעו בעת מעבר חציה בכביש.


מהסקר עולה עוד כי 43% מהנשאלים דיווחו כי הם או מישהו שהם מכירים נפגע/כמעט נפגע כשחצה את הכביש במעבר חציה בשנה האחרונה. בפירוט: 14% דיווחו כי הם נפגעו או כמעט נפגעו כשחצו את הכביש, 23% דיווחו כי אדם שהם מכירים נפגע או כמעט נפגע כשחצה את הכביש ו-6% דיווחו כי גם הם וגם אדם שהם מכירים נפגע/ כמעט נפגע כשחצה את הכביש במעבר חציה בשנה האחרונה (סה"כ 43%).


בעקבות הקורונה: 26% יותר הולכים ברגל.

כאשר נשאלו האם הקורונה שינתה את הרגלי ההליכה, 26% טענו כי בעקבות הקורונה הם הולכים יותר ברגל. 15% דיווחו כי הם פחות הולכים ברגל -59% דיווחו כי לא חל שינוי הרגל ההליכה שלהם.


רוב מוחלט מהמשיבים (79%) סבורים שיש להוסיף פסי האטה באזורים מרובי ילדים ואזרחים ותיקים

אזרחים ותיקים וילדים הן שתי האוכלוסיות הנפגעות באופן הגבוה ביותר כהולכי רגל. מניתוח של עמותת אור ירוק עולה כי 64% מהולכי הרגל שנהרגו בשנת 2020 היו אזרחים ותיקים או ילדים. לכן, כאשר נשאלו האם יש להוסיף פסי האטה בסביבת ילדים ואזרחים ותיקים (בתי ספר, בתי אבות וכו') במטרה להוריד את מהירות הנסיעה 79% טענו כי יש לבצע זאת. 14% טענו כי אין להתקין פסי האטה ו-5% לא יודעים.


ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "הסקר ממחיש עד כמה הציבור חושש מפעולה מאוד פשוטה – לחצות את הכביש. הקורונה שינתה הרגלים רבים ובהם את הרגלי ההליכה. ככל שהתשתיות תהיינה בטוחות יותר להולכי הרגל הן יחזקו את תחושת הביטחון ורבים יותר יבחרו ללכת ברגל במקום לנסוע ברכב. מדינת ישראל היא אחת המדינות המסוכנות להליכה מבין מדינות ה-OECD ואת הנתון הזה חייבים לשנות על ידי שינוי החשיבה והאסטרטגיה שכיום נותנות עדיפות לכלי הרכב במקום להולכי הרגל. במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים וברשויות המקומיות חייבים לתת עדיפות להולכי הרגל ובעיקר לחזק את תחושת הביטחון שלהם על ידי ריסון והפחתת מהירות הנסיעה. שינוי סדרי עדיפויות משמעו יותר כסף לבטיחות בדרכים בתקציב המדינה הקרוב. הגיע הזמן לתכנן שכונות מנקודת מבטם של הילדים והאזרחים הוותיקים כדי לצמצם את ההיפגעות הגבוהה שלהם כאשר הם חוצים את הכביש".


בפילוח לפי אזורים ניתן לראות כי הכי הרבה (27.8%) מתושבי תל אביב-יפו והמרכז טוענים שהם הולכי יותר ברגל בגלל הקורונה . הכי הרבה (85.1%) מתושבי השרון רוצים שיתקינו פסי האטה לריסון וצמצום מהירות הנסיעה. הכי הרבה (48.1%) מתושבי חיפה והצפון מרגישים לא בטוחים כשהם חוצים את הכביש. הכי הרבה (51%) מתושבי השרון דיווחו כי הם או מישהו שהם מכירים נפגע/כמעט נפגע כשחצה את הכביש במעבר חציה בשנה האחרונה.


שנת 2020: 77% מהנפגעים כשחצו את הכביש – במעבר החציה

על פי הנתונים, 14.2% מכלל הנפגעים בתאונות דרכים בשנת 2020 היו הולכי רגל: 23.1% מכלל הפצועים קשה ו-27.2% מכלל ההרוגים (בשנת 2019 25.1% מכלל ההרוגים היו הולכי רגל). עוד עולה מהנתונים כי 77.7% מהנפגעים בעת חציית כביש (2,021 בני אדם), נפגעו במעבר חצייה (1,571 בני אדם); מתוכם 14.9% נפגעו במעבר חצייה עם רמזור (234 בני אדם).60% מהאנשים שנהרגו בעת חציית כביש, נהרגו במעבר חצייה. מבין הילדים עד גיל 14 שנפגעו בעת חציית כביש (347), 66.3% נפגעו במעבר חצייה, ומבין בני 65 ומעלה - 71.7%.


2021: אחד מכל ארבעה הרוגים מתאונות דרכים מתחילת השנה – הולך רגל

על פי עמותת אור ירוק, 82 הולכי רגל נהרגו מתחילת שנת 2021 בתאונות דרכים (נכון ל-2 בנובמבר) לעומת 72% הולכי רגל שנהרגו בתאריך המקביל בשנה שעברה – עליה של 14%.

25% מההרוגים מתאונות דרכים השנה הם הולכי רגל – אחד מכל ארבעה. פילוח ההרוגים חושף כי 34אזרחים ותיקים (65+) ועשרה ילדים (0-14) נהרגו כהולכי מתחילת השנה – 54% מכלל הולכי הרגל ההרוגים.





 
 
 

פוסטים אחרונים

הצג הכול

9 Comments


Book Rishikesh Call Girl 100% Safe and Trusted.

 

If you want to meet an elite call lady or a Rishikesh Call Girls, there are a few things to consider. To find out if our city escorts are the right option for you, read this article. You'll learn about their qualifications, how to pick the best one, and tips for hiring. Escorts in Rishikesh You might even be pleasantly surprised by the result. If you're considering employing an escort service in Rishikesh, think about hiring one of our escorts. For a romantic dinner date or sightseeing, these local escorts make the perfect companions. Even hiring an escort for the day is an option. If you wish to have a few…

Like


ctngt
ctngt
May 13

If you want to find famous, super hot, and seductive call girls, welcome to Ctngt Sexy Near Me Call Girls Contact Number. Ctngt Agency is totally different from another call girl service. We provide everything you need to satisfy your sexual thirst at very low prices.


Visit here and join us for creating memorial links: http://in.ctngt.com/

Call Girls Nellore !! Call Girls Kota !! Call Girls Jodhpur !! Call Girls Mount Abu !! Call Girls Udaipur !! Call Girls Haldwani !! Call Girls Rishikesh !! Call Girls Nainital !! Call Girls Haridwar !! Call Girls Dehradun !! Call Girls Amritsar !! Call Girls Ludhiana !! Call Girls Jalandhar !! Call Girls Mohali !! Call Girls Zirakpur

Like


The way you presented complex information so simply is remarkable. I admire your ability to convey such detailed information in an accessible way. word vs word

Like

יצירת קשר

מוקד תרומות והסברה  |  1.800.800.910

דוא״ל  |   oryarok@oryarok.org.il

טלפון  |  03.770.77.77  |  03.770.77.70

כתובת  |  השופטים 38 רמת השרון 4703749

© 2017 כל הזכויות שמורות לאור ירוק. לתקנון 
   Proudly created with Wix.com     למדיניות פרטיות

תודה על פנייתך!

bottom of page